f t g m
  • Kornati

  • Plaža Slanica

  • Murter

  • Betina

  • Plaža čigrađa

  • Robinson

  • Apartman

  • Pogled

Copyright 2019 - DALMACIJA DOM NEKRETNINE

IZLETI KORNATI

IZLETI

 

Svakog dana iz murterske luke kreće se u obilazak Nacionalnog parka Kornati, jednog od najfascinantnijih arhipelaga Jadranskog mora, koji je upravo zbog svojih izuzetnih ljepota, zanimljive geomorfologije i bogatog morskog ekosustava 1980. godine dobio status nacionalnog parka.

Na površini nešto većoj od 200 km2 prostire se 89 kornatskih otoka, otočića i hridi, koji svojim neobičnim formacijama u posjetitelju uvijek ponovno izazivaju poštovanje prema ljepotama i moći prirode. Divljinu ovog arhipelaga oplemenjuju tek rijetke ljudske intervencije koje svjedoče o pokušajima Murterina, pretežnih zemljoposjednika na kornatskim otocima, da daleko od obale sebi stvore mjesto za dobar život. U čast minulih vremena, na otocima još uvijek čvrsto stoje redovi suhozida – kamenih granica između susjednih posjeda te mnoštvo crkvica, maslinika, mulića i utvrda.

Vjerojatno najbolji način za pravi doživljaj ovako nesvakidašnjeg spoja djelovanja prirode i čovjeka jest putovanje brodom koji je u svojoj povijesti prebrodio više od pola stoljeća bure i juga na plovidbama diljem Jadrana. Ispod drvenog jarbola Torcide, krstarenje oko cijelog Nacionalnog parka dobiva drugu dimenziju i suvremenog čovjeka neposredno vraća u njemu blisku, a opet već toliko daleku prošlost.

Tijekom plovidbe kornatskim arhipelagom na usluzi Vam stalno stoji tročlana posada, a dvije stanke ostavljaju Vam dovoljno vremena da se prošetate, okupate i, ondje gdje je to dopušteno, zaronite u čaroliju podmorskog svijeta. Budući da gostima želimo priuštiti istinski mediteranski ugođaj, ručak (koji se sastoji od ribe i mesa s roštilja, salate i voća) poslužujemo na brodu, za vrijeme vožnje. Uz ručak i ulaznicu u Nacionalni park, u cijenu su tijekom cijelog dana uključeni i napitci – sokovi, vino, aperitivi i voda.

Za više informacija o Kornatima, posjetite internetsku stranicu www.kornati.hr

Također nudmoi mogućnost zakupljanja broda radi grupnih posjeta u Parku prirode Telašćica www.telascica.hr ili NP Krka www.npkrka.hr

SLIKE

MURTER.jpg

VRIJEME